Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Klima Kompresörü Nedir ?

13-04-2023 18:22
Klima Kompresörü Nedir ?
Klima Kompresörü Nedir?

Araç içi hava akışının çevirisi için klima oldukça önemlidir. Klima sistemleri bu kadar yazı incelemek önemlidir. Genel olarak dışarıdan dışarı havayı araç döndürse de hava vasıta içine gelene kadarki farkına varır. Haberin birçok alandan geçerek temizlenir ve iletmek için klima tarafınca soğuk bir hava akışı ile ulaştırılır. Klima kompresörü de bu mühim bir rol oynamaktadır. Aracın tam emek harcama sistemini anlamak ve aracınızda anlamak için okumak önemlidir. Peki, klima kompresörü nelerdir?

Araç klima kompresörü, motorun kullanım yer edinen krank milinden alınmış olduğu hareket ile klima gazını sıkıştırır ve kullanma sağlar. Kompresör bu muayyen bir tazyik altında iş yapmaktadır. Bu tazyik ısıyı yoğunlaştırır. Yoğunlaşan hava aracı içerisine tam bir hava olarak, filtrelenmiş durumda sunulur. Kompresör düşük çözünürlükte gaz, yüksek gaz olarak değişikliğe uğrar. Derleme işlemini derime gore bir sistem emek harcaması. Klima kompresörü nedir denildiğinde, aslen klimanın soğutma sağlamak için bir prosedür üstünde ilerletmek.

Çalışma Prensibi
Klima kompresörü basınçla bağlı olarak çalışmaktadır. Basınç başlığı en sık ve doğru bir aşağıda yayınlanan alan bu kaynak emek verme prensibinden geçmektedir. Klima başlangıcı başladığı andan itibaren kompresör de başlayacaktır. Basınç yükselmesi bu esnada gelir. Bu sitede gaz farklı işlemlerden geçirilmektedir. Gaz düşük bir basınç ile klima kompresörü içine girer ancak çıkışı yüksek bir basınç sergiler. Basınç değişikliği olsa da gaz herhangi bir değişiklik olmaz. Oldukça önemli olan basınç sistemi yüksek bir hızda başarı elde etmektedir. Sıcaklık ayarlamalarında oluşacak olan değişiklikler oldukca önemlidir. Bu bilgiler vasıta klima kompresörü nelerdir ve iyi mi işler ile ilgilenir.

Genel emek harcama prensibine bakıldığında ise klima çalıştırılmaya başlandığı ve gaz emilim dönemi de başlayacaktır. Gaz bu süreçte belirli bir noktaya kadar sıkıştırılır. Sıkıştırılan gaz soğutma ve ısıtma için hazır hale gelmiş anlamına gelir. Sıkıştırılan gaz tazyik basıncı altında klima hortumları geçer ve ses ayarlanan sıcaklığa göre bir hava sağlar. Bu demek de istenen sıcaktır. Sıcaklık ile hava sıcaklığı arasında muayyen ayrım bulunmaktadır. Gerçek hava ile klima ayarı içinde 5-10 derece ayrım olması halinde düşük bir basınç altında iş koşturmacasındadır. Ancak 10 aşama üstünde olması halinde tam potansiyel olarak çalışma hayatı. Motor gücü bu iyi notlarına gore değişik bir güç sistemi ile çalışacaktır. Tam kapasite olarak çalışan klimalarda daha fazla elektrik tüketimi olacaktır. Aynı şekilde klima kompresörü nedir mevzusunda anlattığımız gibi basit tazyik işlemi de artacaktır.

Klima Kompresörü Arızası
Aracın çalışması motorun çalıştırılması ile beraber başlar. Motor emek harcaması için değişik birçok nokta bulunmaktadır. Araç aynı sistemde aynı etki-reaksiyon sistemi ile iş yapmaktadır. Klima santralinin başlangıcı vean itibaren de klima kompresörü devreye girer. Klimanız için herhangi bir sıcak yahut soğuk hava alamıyorsanız bu sefer klima kompresörü arızası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Arızalanma nedeni olarak değişik nedenler sıralanabilmektedir. Klima kompresörü incelemeleri incelendi Bu emareler;

-Klimayı gerçekleştirmeniz halinde herhangi bir hava akışı gerçekleştirilmesi
-Araç bilya aksamından ses gelmesi
-Klima çalmış olduğu nokta müşür soketi üstünden ses geliyor
-Klimanın çalışmasıyla motor bölgesinden ses üretilir
-Sürtünme sesi
Klima kompresörü arızası genel olarak sesler üzerinden anlaşılabilmektedir. Aracınız öncelikle klimayı çalıştırdı normal bir yolda devam edebilirsiniz. Ancak zaman belirli sesler duymaya başlayabilirsiniz. Bu sesler kompresör arızasına niçin olabilecek farklı arızaların da göstergesi olacaktır. Klima kompresörü arızasında araç sistemlerinde uyarma sistemleri de devreye girebilmektedir.

Klima Kompresörü Neden Devreye Girmez?
Klima çalıştırılmaya başlandığı ve kompresör devreye girecektir. Ancak arıza niteliğinde kompresör çalışması meydana gelir. Kompresör arızası bu durumda kendini gösteriyor. Oto klima kompresörü devreye girmiyor denildiğinde öncelikle arızalanması bakılması. Arıza oluşması yahut belirtilerinde boşaltma seslerden herhangi birini duymanız halinde klimanızın çalışmayacağı halde gelebilmektedir. Bu durumda klima kompresörü neden olur bak bakılması da önemlidir.
Neden Arızalanır?
Klima sistemi öteki sistemler benzer biçimde birbiri ile bağlantılı bir sistemdir. Bu nedenle bir parçanın arızalanmış olması araçta vakit ulaştığında değişik arızalanmalara neden olabilecektir. Klima kompresörü niçin dışarıda mevzusuna gelindiğinde ise birçok neden sıralanabilmektedir. Bu nedenler;

-Klima gazının bitmesi
-Klima gazı kanallarında kaçak gelir
-Klima kompresörü elektrik müşürü ve soketinde arızalanma
-Devir kavrama aromatiğinde kilitlenmeme
-Klima kompünün iç aksamında olup biten arızalanmalar
Bu işler klima kompresörü ile doğrudan olarak bağlantılıdır. Arıza durumları ile karşılaşmanız durumunda aracınız için herhangi bir onarım işlemi yapmanız gerekmektedir. Klima kompresörü genel klimayı etkilediği gibi motor sistemini de etkileyeceği için bir oto servisten hizmet en kısaca olacaktır. İlgili arızalanan ısrarla çalıştırılmaya devam etmesi ile arıza daha da büyüyecek ve öteki alanlara yayılacaktır. Arıza kaynağını saptamak için ilk olarak klima kompresör çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. Eğer çalışır durumda ise klima gazını test etmenizde yarar olacaktır. Klima gazı dolumu ile kompresör eskisi şeklinde takip etmeye başlayacaktır. Ancak elektrik aksamlarında bir arıza olabilir. Bu durum tüm elektri içeriğini etkileyebileceği için önemlidir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.